Vuelta-directeur Guillén vertrouwt op wereldtop aan de start van de Vuelta Vuelta a Espana

Vuelta-directeur Guillén vertrouwt op wereldtop aan de start van de Vuelta

Door Bram van der Ploeg 28 maart 2019 | 17:30


Javier Guillén, directeur van de Vuelta a Espana, laat aan Sport.es weten dat hij er op vertrouwt dat de wereldtop aan de start van de Ronde van Spanje zal verschijnen. Alhoewel hij erkent dat het nog vroeg is om te speculeren heeft de directeur goede hoop dat onder meer Alejandro Valverde en enkele andere toppers van Team Sky en Movistar zullen starten op 24 augustus in Torrevieja.

'Nairo Quintana, Fabio Aru, de Yates broers en iemand die nog wat goed te maken heeft na de Tour', speculeert Guillén over mogelijke deelnemers. 'Sponsoren willen gezien worden en de Vuelta wordt gezien. We zijn de tweede meest bekeken race en laten niveau en show zien, in de afgelopen zes jaar hebben steeds de beste wielrenners van het internationale wielerpeloton aan de start gestaan.' Daarmee onderbouwt Guillén zijn vertrouwen voor een mooie startlijst.

Volgens de eindverantwoordelijke zal de komende editie in het teken staan van 'een combinatie van innovatie en traditie'. Guillén vervolgt: 'We zijn opzoek gegaan naar korte en explosieve etappes en we hebben met de traditie gebroken door vanaf de eerste week bergen in het parcours op te nemen.' Zo gaat de tweede rit dit jaar naar Calpe, waar drie gecategoriseerde beklimmingen zijn opgenomen en de top van de laatste op 24 kilometer van de meet ligt. De vijfde rit eindigt bij het astronomisch observatorium van Javalambre aan het einde van een klim van eerste categorie.

Mogelijk Vuelta voor vrouwen in de toekomst

Kortom, de organisatie heeft geprobeerd om aan de huidige eisen van het wielrennen te voldoen zonder de traditie te vergeten. Volgens Guillén is het fundament van de Vuelta 'geloofwaardigheid, consistentie en kwaliteit'. Dit gecombineerd met een uitdagend parcours moet de mondiale wereldtop naar de Vuelta trekken. Op het gebied van innovatie deed de directeur nog een opvallende uitspraak. Hij liet zich namelijk ontvallen dat er plannen worden gemaakt om in de toekomst een vrouwenkoers te gaan organiseren van een week die parallel aan de mannenwedstrijd verreden zal worden. (foto: screenshot)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws