Like ons!
[Update] Foto | Dumoulin ogenschijnlijk alleen met gehavende elleboog van start na val

Nederlanders

[Update] Foto | Dumoulin ogenschijnlijk alleen met gehavende elleboog van start na val

Tom Dumoulin miste donderdag de slag in de tweede etappe van de Abu Dhabi Tour, maar had daar een goede reden voor. De Nederlander belandde bij de vorming van waaiers in de tweede groep, nadat hij was gevallen.

Team Sunweb laat via de website weten dat Dumoulin bij de crash alleen wat oppervlakkige verwondingen opliep, maar de schade was bijna een stuk groter toen er waaiers werden gevormd. Dumoulin zat met de ploeg in de tweede groep, op een halve minuut van een stevig doortrappende kop met enkele klassement- en sprintfavorieten.

Phil Bauhaus, die na de hergroepering in de laatste twintig kilometer nog knap naar een zesde plaats sprintte, stelt dat er flink gewerkt moest worden om de klassementsambities van Dumoulin in stand te houden. 'Ik heb veel energie verbruikt, maar dankzij de hulp van wat jongens in de laatste vijf kilometer, kwam ik in het juiste wiel. Ik had alleen niet meer de benen om te sprinten voor de zege.'

Ploegleider Aike Visbeek meldt dat Dumoulin voor de vorming van waaiers viel, maar dat de hele ploeg daardoor wel achterin het peloton zat toen het brak. 'We wilden bij waaiers in de voorste groep zitten, maar waren wat ongelukkig. We konden de organisatie weer op gang brengen en de jongens hebben goed werk verricht door Tom terug te brengen naar de eerste groep.'

Update - 11.00 uur (23 februari 2018)
Tom Dumoulin stond vrijdagochtend Nederlandse tijd met een brede glimlach de media te woord. De Nederlander lijkt er goed vanaf te zijn gekomen, na zijn val in de tweede etappe op donderdag. Op een foto is wel te zien dat de renner een flink ingepakte elleboog heeft. (foto: Team Sunweb)

Het Voorjaarsklassiekerspel van Zweeler: Maak kans op 6.500 euro aan prijzen. Klik hier om je meteen te registreren!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven