Like ons!
Fotograaf Gesink knipoogt: 'Krijg als wielrenner misschien wel te weinig waardering'

Nederlanders

Fotograaf Gesink knipoogt: 'Krijg als wielrenner misschien wel te weinig waardering'

Robert Gesink is een fanatieke deler van foto's op Instagram en Strava, zo geeft hij zelf ook toe in de nieuwe editie van het tijdschrift Fiets. De Nederlander traint vaak in fantastische omgevingen en laat anderen daar graag van mee genieten.

Gesink vertelt dat hij vooral tijdens trainingen geniet van de uitzichten. 'Sommige coureurs hebben dat ook: soms even stoppen om snel een plaatje te schieten of in alle rust om je heen te kijken. Iemand als mijn ploegmaat Tom Leezer beseft ook dat je je trainingsrit niet slechter maakt als je ergens een bijzondere plek ontdekt en een minuutje of wat halt houdt', vertelt de renner, die het online gooien vervolgens heel serieus neemt. Hij wil een eigen beeld van zichzelf schetsen. 'Thuis ga ik er voor zitten om op de laptop alles uit te zoeken. Want Instagram moet wel kloppen, ik wil er geen rommelige foto’s tussen hebben, en alles moet wel in stijl zijn. Sociale media vormen immers een afspiegeling van wie je bent.'

'Ik denk dat het gewoon gaaf is en ik merk dat er veel waardering is voor het feit dat ik open ben. Dat is in het verleden wel minder geweest. Er rijden genoeg renners rond die niet open zijn over wat ze doen of juist niet doen, qua training. Ik voel me er goed bij om dat wel te zijn; ik reageer zelfs ook wel eens op mensen die ergens wat van vinden', vervolgt Gesink, die op die manier al bijna 60.000 volgers op Strava verzamelde. 'Het moet er wel toe doen. Als ik een jaar bezig zou zijn en ik zou nog steeds maar veertig kudos en een paar reacties ontvangen, dan weet ik niet of ik al die foto’s nog zou moeten delen. Waardering is wel belangrijk. Misschien krijg ik die als wielrenner wel te weinig, en op Strava juist des te meer. Soms is dat iets waar je je lekker bij voelt.' (foto: Instagram Gesink)

Koop hier de nieuwe Fiets.

Doe mee aan het Giro d'Italia spel van Zweeler! Schrijf je in, kies twintig renners, scoor punten en win veel geld! 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven