Dumoulin kritisch op organisatie: 'Reden gewoon met zeventig per uur donkere tunnel in' Nederlanders

Dumoulin kritisch op organisatie: 'Reden gewoon met zeventig per uur donkere tunnel in'

Door Bram van der Ploeg 11 mei 2018 | 18:10


Tom Dumoulin heeft zich in de zevende etappe dan toch nog een beetje opgewonden, ondanks een rustige rit langs de kust. Volgens de Nederlander was het levensgevaarlijk dat er in de finale door onverlichte tunnels werd gereden op topsnelheid.

Dumoulin, die wordt geïnterviewd door de NOS, snijdt het punt aan op het moment dat Jos van Emden hem wat toe roept. 'Die tunnels op het einde konden echt niet. Die waren niet verlicht hè, we reden gewoon met zeventig per uur een donkere tunnel in. Dat daar niets gebeurd is, echt waanzin... Dat hoort er niet bij en dat kan niet.'

Het was de ophef na verder een prima dag voor de Limburger. 'Het was een heel fijn ritje voor ons als klassementsrenners, we konden even rustig aan doen', lacht Dumoulin, die zo'n ritje wel kon gebruiken nadat hij donderdagavond laat aan kwam in het hotel. 'Dat duurde heel lang. We waren om 22.45 uur in het hotel en toen moesten we nog eten. We moeten de volgende keer ook maar helikopters nemen, dat hadden ze (Team Sky, red.) slim bekeken.' (foto: Team Sunweb)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws