[Update] Boom wordt alsnog voor een maand geschorst na tik in Ronde van Noorwegen Nederlanders

[Update] Boom wordt alsnog voor een maand geschorst na tik in Ronde van Noorwegen

Door Bram van der Ploeg 02 juli 2018 | 23:20


Voor Lars Boom is er na twee etappes een einde gekomen aan de Ronde van Noorwegen. De renner van LottoNL-Jumbo is uit koers gezet omdat hij een tik uitdeelde in het peloton. Daarnaast kreeg hij een boete van 200 Zwitserse Frank.

De jury van de organisatie laat aan TV2 weten dat Boom uit koers is gezet omdat hij Preben van Hecke (Sport Vlaanderen-Baloise) tot de orde riep. 'Je mag een renner niet slaan, helemaal niet in het gezicht. Het is niet goed voor de reputatie van de sport, hij mag het heft niet in eigen hand nemen. Daarom hebben we besloten hem uit koers te nemen.'

Boom, die Van Hecke volgens de Belg zelf niet in het gezicht raakte maar op de heup, was duidelijk nog niet afgekoeld toen hij een eerste reactie gaf. Volgens hem remde Van Hecke veel te hard. 'Hij zat tegen mijn wiel en ik viel bijna, dus werd ik kwaad. Ik wil niet vallen, helemaal niet als een idioot zoiets doet. Het is niet goed om iemand te slaan, maar ik lag bijna op de fucking grond. Sorry voor het taalgebruik, maar ik was witheet.'

LottoNL-Jumbo heeft in een korte reactie aangegeven dat het niet blij is met de actie van Boom. 'We zullen dit intern bespreken en Lars wil publiekelijk zijn excuses aanbieden. Zijn gedrag was onacceptabel.' Boom laat in een tweet inderdaad weten dat hij zijn excuses aanbiedt aan de wielerfans en de organisatie van de Ronde van Noorwegen. (foto: LottoNL-Jumbo)

Update - 23.18 uur (2 juli 2018): UCI schorst Boom alsnog

Lars Boom is door de UCI voor een maand geschorst na de tik die hij in mei uitdeelde in de Ronde van Noorwegen. De Nederlander van LottoNL-Jumbo kreeg van de organisatie al een boete en werd uit koers gezet nadat hij Preben Van Hecke op de fiets corrigeerde.

Volgens Boom was het een reactie, omdat Van Hecke hem bijna liet vallen na een remactie. De UCI heeft daar geen boodschap aan en laat Boom nu alsnog een maand toekijken. Boom mag op 2 augustus weer koersen, maar hij mist door de schorsing nu wel de GP Cerami en de Prudential RideLondon die op zijn programma stonden. Bovendien was hij reserve voor de Tour de France, mocht er iemand uitvallen. Van die lijst is hij nu geschrapt, meldt de ploeg.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws