'Jammer dat Tom niet start, maar als hij daardoor de Tour de France wint is het hem vergeven’ Nederlanders

'Jammer dat Tom niet start, maar als hij daardoor de Tour de France wint is het hem vergeven’

Door Marijn van den Berge 19 juni 2018 | 08:38


Volgende week woensdag is het Nederlands kampioenschap tijdrijden en het is nu al duidelijk dat deze een andere winnaar kent dan de afgelopen twee jaar. In voorbereiding op de Tour de France besloot Tom Dumoulin het nationaal kampioenschap op ‘zijn’ discipline over te slaan. Een domper voor de gemeente Bergen op Zoom, waar het wordt gehouden.

‘Het is jammer dat een kanon als Tom niet aan de start verschijnt, maar als hij daardoor de Tour de France wint is het hem vergeven’, zegt wethouder Arjan van der Weegen van Bergen op Zoom tegen het Dagblad van het Noorden.

Ook Stef Clement is er niet bij. Een rugblessure velt hem en houdt hem weg bij het NK en de Tour. ‘Dat is balen, want door de afmelding van Tom was dit helemaal de kans om de titel nog eens te pakken’, beseft Clement, die al vier keer nationaal tijdritkampioen is.

Lars Boom en Sam Oomen zijn er ook niet bij en dus missen veel grote namen de strijd tegen de klok. Bergen op Zoom ziet het echter positief in: ‘Gelukkig hebben we in Nederland veel goede tijdrijders.’ Onder meer Jos van Emden, Wilco Kelderman en Niki Terpstra staan aan de start. Van Emden won in 2010 en pakte meerdere ereplaatsen. Kelderman zegevierde in 2015. (Foto: Team Sunweb)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws