Van Emden teleurgesteld na NK tijdrijden: 'Het laatste rondje was echt een gevecht' Nederlanders

Van Emden teleurgesteld na NK tijdrijden: 'Het laatste rondje was echt een gevecht'

Door Marijn van den Berge 27 juni 2018 | 17:57


Jos van Emden is teleurgesteld na het NK tijdrijden. De tijdritspecialist kwam uiteindelijk niet verder dan een vijfde plaats, nadat hij de snelste eerste tussentijd noteerde. Een vliegende start werd gevolgd door een enorme ineenstorting.

‘Het laatste rondje was echt een gevecht. Het zat er echt niet in vandaag. Na de Dauphiné ben ik er moe geweest en heb ik minder getraind. Daardoor miste ik die paar procenten die het verschil maken. Halverwege merkte ik dat ik de power niet meer had. Ik heb nog alles gegeven voor het podium, maar het was gewoon niet goed genoeg’, aldus Van Emden teleurgesteld.

Pascal Eenkhoorn werd zesde, ondanks een fietswissel. ‘Tot dat moment ging het echt super. Ik had een bepaald wattage in gedachten, maar na de fietswissel had ik mijn powermeter niet meer’, reageert hij op de site van zijn ploeg. ‘Daarom heb ik de rest op gevoel gedaan. Ik heb niet de illusie gehad hier Nederlands kampioen te worden. Het paste in mijn programma, het is een mooie discipline en ik word er alleen maar beter van.’


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws