Van Baarle hoopt op Tour-selectie na NK tijdritzege: 'Eerder teruggekomen van hoogtestage' Nederlanders

Van Baarle hoopt op Tour-selectie na NK tijdritzege: 'Eerder teruggekomen van hoogtestage'

Door Marijn van den Berge 27 juni 2018 | 18:23


Dylan van Baarle heeft voor het eerst in zijn loopbaan de Nederlandse titel op de tijdrit veroverde. De Sky-renner vloog werkelijk door Bergen op Zoom en liet Niki Terpstra en Wilco Kelderman achter zich. Een verrassing, ook voor de renner zelf.

‘Ik had dit niet verwacht, maar wist wel dat het erin zat’, zegt Van Baarle tegen De Telegraaf. ‘Dit was wel een kans zonder Tom (Dumoulin, red.). Ik ben een hardrijder, geen specialist in het tijdrijden. Maar ik stond al twee keer op het podium, al ga ik nu niet zeggen dat ik Tom ook geklopt had’, is de Zuid-Hollander realistisch. ‘Ik heb vier, vijf jaar gevochten om mijn tijdrit te onderhouden.’

Van Baarle kende geen supervoorjaar en dus komt deze zege uit de lucht vallen. ‘Ik werk met kleine stapjes omhoog, maar het viel tegen. Deze overwinning maakt goed.’ Tevens hoopt Van Baarle zich met deze zege in de kijker te hebben gereden bij zijn team. ‘Ik ben een paar dagen eerder teruggekomen van hoogtestage om hier te starten. De ploeg had liever dat ik bleef. Ik hoop dat dit resultaat de doorslag geeft’, hoopt Van Baarle op een Tour-selectie. (Foto: Social media Dylan van Baarle)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws