Vriendin Van Baarle: 'De laatste tijd was hij zo goed in vorm, hij werd er bijna bang van' Nederlanders

Vriendin Van Baarle: 'De laatste tijd was hij zo goed in vorm, hij werd er bijna bang van'

Door Bram van der Ploeg 28 juni 2018 | 09:00


Floortje Mackaij was woensdag dolblij met de nationale tijdritzege van haar vriend Dylan van Baarle. De renster van Team Sunweb, die zelf bij de vrouwen zesde werd, zag dat het er eindelijk uitkwam.

'Dit is zo mooi na zijn rotvoorseizoen', vertelt Mackaij in het Algemeen Dagblad. Ze doelt op het feit dat Van Baarle bij zijn nieuwe ploeg Team Sky zo graag had willen uitblinken in het voorjaar. Het bleef bij een twaalfde plek in de Ronde van Vlaanderen als beste klassering. 'Hij leeft zo hard voor zijn sport. Ik houd van lekker eten en kook graag, maar Dyl wilde nooit iets. De laatste tijd was hij zo goed in vorm, hij werd er bijna bang van.'

Volgens Van Baarle zelf kwam de beloning mede door het materiaal van Team Sky. 'Zo'n snelle fiets, zo'n snel pak, dat geeft meteen moraal. Ik heb nu supermateriaal. Misschien trap ik niet eens meer vermogen dan in het verleden, maar ik ga er wel harder mee. Halverwege mei ben ik extra op de tijdritfiets gaan trainen. Dat ik hier nu op deze manier win, had ik misschien niet verwacht, maar wel een beetje aan zien komen.' (foto: Team Sky)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws