Van Baarle weet dat hij gok neemt met vroegtijdig verlaten hoogtestage Team Sky Nederlanders

Van Baarle weet dat hij gok neemt met vroegtijdig verlaten hoogtestage Team Sky

Door Bram van der Ploeg 28 juni 2018 | 09:05


Dylan van Baarle weet dat hij misschien wel een risico heeft genomen door een hoogtestage van Team Sky vroegtijdig te verlaten voor het NK Tijdrijden. De Nederlander won, maar met een glimlach op zijn gezicht beseft hij wel bij welke ploeg hij rijdt.

Terwijl Van Baarle in Brabant zegevierde, waren zijn concurrenten voor een plek in de Tour-selectie 'gewoon' nog op hoogte. Of Team Sky de tijdritzege meeneemt als iets positiefs of het vroegtijdig weggaan juist als iets negatiefs, dat weet Van Baarle zelf ook nog niet. 'Sky is Sky. En ik ging eerder weg, dus misschien ben ik nu wel eerste reserve', knipoogt hij in Trouw.

De jonge renner, momenteel woonachtig in Veenendaal, gaat in het Algemeen Dagblad ook kort in op de Tour-selectie. Want anderhalve week voor de start weet hij nog helemaal niets, zelfs niet een beetje. 'Ik houd ook rekening met slecht nieuws. Dan moet ik met deze vorm op het strand gaan liggen. Dat zal niet makkelijk zijn.' Toch blijft hij ook luchtig in De Telegraaf: 'Dit is ook Sky: d’r is keuze genoeg. Ik ben nieuw in de ploeg, misschien weten ze nog niet helemaal wat ze aan me hebben, in vergelijking met jongens die al wat langer onder contract staan. Begrijp me goed: ik ga heel graag mee naar Frankrijk, maar ik kan in juli nog genoeg andere dingen bedenken die ook leuk zijn. Vakantie, ja, of naar een bruiloft van een vriend gaan.' (foto: social media Van Baarle)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws