Dumoulin-hulp moeilijk vindbaar: 'Ze hanteren al jaren een streng antidopingbeleid' Nederlanders

Dumoulin-hulp moeilijk vindbaar: 'Ze hanteren al jaren een streng antidopingbeleid'

Door Bram van der Ploeg 18 juli 2018 | 08:31


Thijs Zonneveld denkt dat het gebrek aan knechten nog een groot probleem gaat worden voor Tom Dumoulin in de Tour de France. Team Sunweb heeft eigenlijk alleen Laurens ten Dam beschikbaar en dat is volgens de columnist niet genoeg.

'Het is in essentie hetzelfde probleem als vorig jaar in de Giro. En drie jaar terug in de Vuelta. Op het vlakke en in de heuvels wordt Dumoulin bij Sunweb hartstikke goed ondersteund. Maar in het hooggebergte is de spoeling dun', omschrijft Zonneveld in het Algemeen Dagblad. Volgens hem is Team Sky de redding voor Dumoulin. 'Zolang die een strak tempo op kop rijden en de koers lam leggen, komt Dumoulin ook zonder veel steun van zijn ploeggenoten een eind.'

Hoewel het niet mee zat dat Wilco Kelderman in de Giro van vorig jaar en voorafgaand aan deze Tour geblesseerd wegviel, lijkt Team Sunweb te moeten investeren. Dat is een probleem, stelt Zonneveld: 'Ze hanteren al jaren een streng antidopingbeleid. Renners met een dopingverleden, een smetje of een verkeerde ploeg op hun cv komen er niet in. Ze gaan daarin heel ver, óók bij renners die eenmaal in de ploeg zitten. Als je je niet committeert aan honderdduizend protocollen en interne regeltjes, dan kun je op zoek naar een nieuw team. Als ze hun recruteringsbeleid versoepelen, dan lopen ze het risico dat ze een zorgvuldig opgebouwd imago naar de vaantjes helpen. En als ze aan hun visie vasthouden, dan is de kans aanwezig dat de kopman in het hooggebergte soms geïsoleerd is.' (foto: Team Sunweb)

LEES OOK: Dumoulin legt druk bij Ten Dam: 'Lau tot de slotklim bij me, dat is heel belangrijk'


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws