Bernaudeau: 'Pas op het laatst hebben we met Niki over geld gesproken' Nederlanders

Bernaudeau: 'Pas op het laatst hebben we met Niki over geld gesproken'

Door Marijn van den Berge 18 augustus 2018 | 09:20


Het is tot nu toe dé transfer van de zomer: Niki Terpstra naar Direct Energie. Na acht jaar Quick-Step Floors vond de Nederlander het tijd voor iets anders. Veel werd gesuggereerd dat het puur om een laatste financiële injectie zou gaan voor zijn wielerpensioen, maar volgens Jean-Rene Bernaudeau is geld pas op het allerlaatst ter sprake gekomen.

‘Niki heeft een reputatie en een sterke drang om koersen te winnen’, zegt Bernaudeau tegen L’Equipe. Ook hij benadrukt, net als Terpstra, dat een etappe in de Tour winnen een groot doel is. In de afgelopen Ronde van Frankrijk greep hij daar opnieuw naast, maar waren de kansen ook schaars vanwege andere ploegbelangen. Wellicht is dat ook een reden geweest om Quick-Step te verlaten.

‘Hij wil graag een keer winnen in de Tour’, bevestigt Bernaudeau. ‘Het is een koers die hij mist.’ Het was ook vlak na de Tour toen Direct Energie Terpstra opbelde en uitnodigde voor een gesprek. ‘We hebben vooral gesproken over technische zaken, zoals bandenspanning op de kasseien. En ook over zijn nieuwe ploeggenoten Damien Gaudin en Adrien Petit. Pas op het laatst hebben we over geld gesproken.’ (Foto: Quick-Step Floors / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws