Like ons!
Terpstra over afscheid QSF: 'Momenten gehad dat ik me afvroeg of het goed kwam'

Nederlanders

Terpstra over afscheid QSF: 'Momenten gehad dat ik me afvroeg of het goed kwam'

Dat Niki Terpstra komend jaar rijdt voor Direct Energie, was al even bekend. De Nederlander verlaat QuickStep-Floors voor het nieuwe Franse avontuur. In een interview met Helden Magazine spreekt de winnaar van de Ronde van Vlaanderen over de lastige periode die hij had, maar blikt hij ook vooruit.

Terpstra reed acht jaar bij de ploeg van Patrick Lefevere en vond het dan ook niet makkelijk om weg te gaan. 'Ik wilde Quick-Step de kans geven toch met een goed aanbod te komen. Ik heb heus wel momenten gehad dat ik me afvroeg of het wel goed kwam. Het was een spannende tijd met veel transfers en onzekerheden. Maar uiteindelijk kwam door al het wachten en het geduld juist deze mooie aanbieding van Direct Énergie.'

Bij de Belgische formatie reed Terpstra met veel kopmannen, maar nu moet hij het zelf doen. Een verandering? 'Dat klopt. Er zal druk op me staan. Maar ik leg mezelf altijd al veel druk op. Die was er dit jaar en die gaat er volgend jaar ook zijn. Dat is dus niet veel anders.' (Foto: Jasper den Boon/ In de Leiderstrui)

Meer wieler- en sportinterviews lezen? Koop Helden hier!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven