Devolder: 'Als een debutant Vlaanderen kan winnen, dan iemand als Van der Poel' Nederlanders

Devolder: 'Als een debutant Vlaanderen kan winnen, dan iemand als Van der Poel'

Door Ward Hilhorst 24 maart 2019 | 14:30


Stijn Devolder heeft vertrouwen in de capaciteiten van zijn kopman, ondanks diens harde val in de Nokere Koerse. Devolder, speciaal aangetrokken door Corendon-Circus voor zijn parcourskennis in Vlaanderen, laat dit weten aan de NOS.

Zijn taak in de Ronde van Vlaanderen? Zo lang mogelijk bij Mathieu van der Poel blijven. Doordat hij zelf de Ronde in 2008 en 2009 wist te winnen, kent hij het parcours op zijn duimpje. Hij denkt dat hij, ook op 39-jarige leeftijd, van waarde kan zijn. 'Zeker als je daar de eerste keer rijdt is het handig om iemand naast je te hebben die het parcours kent.'

Zonder dat ze in de ploeg al te veel druk bij het 24-jarige toptalent willen leggen, hebben ze wel veel vertrouwen in zijn kunnen. 'Het is gewoon mogelijk dat een debutant de Ronde van Vlaanderen wint. En als dat gebeurt, zou dat zeker wel eens iemand als Van der Poel kunnen zijn', aldus Devolder.

Van der Poel: 'Niet vermoeid uit veldseizoen gekomen'

Ploegleider Michel Cornelisse ziet het veldritseizoen van Van der Poel als een voordeel: 'Ik denk dat je de conditie van de veldritten kan meenemen de klassiekers in.' Ook Van der Poel zelf denkt niet dat het hem kracht kost. 'Ik ben vrij goed uit het veldseizoen gekomen, ik voel me niet vermoeid. Dus ik denk wel dat er zeker mogelijkheden liggen.' (Foto: Screenshot Ziggo)

Poll

Waar maakt Van der Poel het meeste kans?


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws