Oud-ploegmaat Quick-Step Keisse: ‘Terpstra heeft in alles van Boonen geleerd’ Nederlanders

Oud-ploegmaat Quick-Step Keisse: ‘Terpstra heeft in alles van Boonen geleerd’

Door Ward Hilhorst 06 april 2019 | 12:20


Volgens Iljo Keisse heeft Niki Terpstra veel gehad aan Tom Boonen. De Belg, nog steeds rijdend voor Deceuninck-Quick-Step kent Terpstra vanuit de jaren bij die ploeg, maar ook uit het baanwielrennen. Aan Cycling.be vertelt hij over zijn oud-ploegmaat.

‘Hij heeft bij ons heel veel geleerd van Tom Boonen. Op alle vlakken: inzicht, tactiek, bandendruk … Hij nam alles in zich op, maar gaf er vervolgens een eigen draai aan. Zo was hij vaak de enige die met een andere fiets of een andere bandendruk reed. Af en toe is hij met zijn kop tegen de muur gelopen, maar zijn ongelijk toegeven deed hij niet. Dat is niet meteen zijn sterkste punt.’

Of Terpstra bij Direct-Energie ook meedoet om de prijzen? ‘Ondanks zijn verleden op de piste is Niki geen wringer. Hij kan het geen hele dag opbrengen om zich in de aanloop naar elk bergje naar voren te manoeuvreren. De cilinderinhoud van Niki is echter zo groot dat hij uit het niets iedereen voorbij kan rijden, maar zo loop je natuurlijk ook het risico om ondanks je goede benen helemaal niet in het wedstrijdverhaal voor te komen.’ (Foto: Deceuninck-Quick-Step / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws