Boom pal achter keuze Van der Poel, die blijft crossen: 'Je moet plezier houden' Nederlanders

Boom pal achter keuze Van der Poel, die blijft crossen: 'Je moet plezier houden'

Door Ward Hilhorst 19 april 2019 | 20:22


Lars Boom heeft er spijt van dat hij niet meer is blijven crossen naast zijn carrière als wegwielrenner. Dat laat hij weten aan VeloNewsHij raadt Mathieu van der Poel en Wout van Aert, die nu beide combineren, dan ook van harte aan om de cross niet helemaal links te laten liggen.

Boom denkt dat hij meer had kunnen winnen als hij zich minder specifiek op het wegwielrennen had gefocust: 'Het veldrijden maakte mij een meer explosieve renner. In de tijd dat ik het wel deed bracht het me een hoop overwinningen, onder andere in tijdritten. We hebben toen de keuze gemaakt het niet meer te doen, maar ik denk dat ik een betere renner was geweest als ik het wel had gedaan.

Dan is er nog een belangrijke reden om het te blijven doen: het plezier. 'Ik vind het voor Van der Poel het juiste moment geweest om over te stappen naar de weg, maar hoop ook dat hij blijft crossen. Je moet de fun-factor hoog houden, dat is de enige manier om de sleur van het wegwielrennen te voorkomen. Hij doet natuurlijk ook mountainbike, dus dat is nog een bredere combinatie'. Van der Poel zelf gaf eerder al aan niet van plan te zijn ooit te stoppen met veldrijden. (Foto: Twitter Roompot-Charles)

Poll

Welke combinatie ziet u Van der Poel het liefst doen?


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws