Ook Kuiper bewondert Van der Poel: 'Hij neemt rust op de juiste momenten' Nederlanders

Ook Kuiper bewondert Van der Poel: 'Hij neemt rust op de juiste momenten'

Door Jasper den Boon 26 april 2019 | 08:41


Hennie Kuiper heeft in De Telegraaf geprobeerd het succes van Mathieu van der Poel te verklaren. Volgens de oud-renner is het belangrijk dat de wielerster voldoende neemt, ook door de ouders die meedenken.

'Marianne Vos kampte in 2015 met een sportieve burn-out, omdat ze te veel deed; maar dit is heel iets anders. Bij Vos was het zo dat ze een heel jaar volop bezig was, Van der Poel neemt rust op de juiste momenten. Die jongen is heel slim hoor, en onderschat in alles wat hij doet niet de rol van zijn vader Adrie en moeder Corinne. Die weten allebei als geen ander wat het leven van een profrenner inhoudt, dat is zo belangrijk voor de ontwikkeling van Van der Poel.'

Ondertussen wordt Van der Poel regelmatig aan grotere ploegen gelinkt, zoals Sky. 'Dat is allemaal veel te berekenend en wetenschappelijk voor hem. Bij Corendon-Circus kan Mathieu koersen zoals hij dat het liefste doet: met zijn hart. Deze ploeg kan rond hem groeien naar een WorldTour-status, dat is voor hem écht het beste. Hij werkt hier met familie, vrienden en mensen die hem na aan het hart liggen.' (Screenshot: Sporza)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws