Van Poppel looft zijn team: 'Zonder hen hadden we hier niet eens gesprint' Nederlanders

Van Poppel looft zijn team: 'Zonder hen hadden we hier niet eens gesprint'

Door Ward Hilhorst 15 augustus 2019 | 20:38


In de eerste etappe van de Arctic Race of Norway werd Danny van Poppel tweede achter zijn landgenoot Mathieu van der Poel. Hoewel hij in de sprint tekort kwam, was hij blij dat het überhaupt van een sprint kwam. 'Dat was niet gebeurd zonder het werk van de ploeg', zo laat hij optekenen op zijn ploegsite.

De Jumbo-Visma-ploeg was zeer goed vertegenwoordigd in de kopgroep van 33. Daardoor werd niet direct gegokt op de sprint. 'Amund Gröndahl Jansen, Pascal Eenkhoorn en Floris De Tier vielen veel aan. Toen dat niet lukte, werd mijn kaart gespeeld. Toen hebben de jongens nog hard gewerkt om te zorgen dat het een sprint zou worden, dat was nog echt moeilijk', aldus Van Poppel.

In die sprint snelde hij dus na een verdienstelijke tweede plaats, op gepaste afstand van Van der Poel. 'Natuurlijk is het balen als je zo dicht bij bent gekomen. Aan de andere kant voel ik me heel erg goed en put ik hier heel veel zelfvertrouwen uit. We wisten dat dit moeilijk zou worden, omdat er altijd weinig controle is me zo weinig WorldTour-ploegen.' (Foto: Joris Verhulst/In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws