Kruijswijk ziet voordelen van Dumoulin: 'De interne concurrentie wordt sterker' Nederlanders

Kruijswijk ziet voordelen van Dumoulin: 'De interne concurrentie wordt sterker'

Door Ward Hilhorst 22 augustus 2019 | 20:30


Nadat bekend werd dat Tom Dumoulin de Jumbo-Visma-ploeg zou gaan versterken, werd er door verschillenden gesproken over een teveel aan kopmannen. Dit omdat Steven Kruijswijk, Primoz Roglic, George Bennett en Laurens De Plus al bij de ploeg reden. Die eerste werd door de NOS bevraagd over de concurrentiestrijd die komen gaat.

Allereerst vond Kruijswijk het aantrekken van Dumoulin, denkend vanuit de ploeg, een goede zet. 'Hij is natuurlijk een uitstekende versterking, dat sluit goed aan bij waar we de afgelopen jaren mee bezig zijn. Voor mijzelf weet ik nog niet wat dat gaat betekenen, daar kan ik volgend jaar pas antwoord op geven. Iedereen is heel ambitieus en de interne concurrentie wordt hier alleen maar sterker van.'

Kruijswijk wilde het dus nog niet te veel over volgend jaar hebben. Hoe de grote rondes over de kopmannen verdeeld gaan worden zullen we in de winter ongetwijfeld horen. Eerst is het tijd voor de Vuelta a Espana, waar naast Kruijswijk ook Roglic en Bennett aan de start staan, bijgestaan door onder anderen Robert Gesink. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws