Van der Poel: 'Het was een lange sprint, maar ik wilde niet ingesloten raken' Nederlanders

Van der Poel: 'Het was een lange sprint, maar ik wilde niet ingesloten raken'

Door Ward Hilhorst 10 september 2019 | 17:41


Mathieu van der Poel heeft met enorm machtsvertoon een dubbelslag geslagen in de Tour of Britain. De Nederlander bereidt zich daar voor op het WK in Yorkshire, en bewees hier dat hij zijn topvorm al weer nadert. In het flashinterview aan de streep vertelt hij hoe hij hier kon winnen.

Gisteren eindigde hij als tweede achter Dylan Groenewegen. Voor zijn gevoel had er daar meer ingezeten. 'Ik raakte gisteren wat ingesloten', aldus Van der Poel. Om die reden was zijn plan vandaag anders. 'Ik besloot op driehonderd meter volle bak te vertrekken. Het was ver, maar omdat ik een kloof sloeg kon ik het volhouden tot de finish. Het was wel een gok, want ik wist de finish niet precies te liggen.'

Dat er met de groep gesprint zou kunnen worden, was lang helemaal niet zeker. James Shaw, Ben Hermans en Tony Gallopin hadden namelijk een gat geslagen met het peloton. 'Daardoor werd het een zware rit, voor mij extra leuk om te winnen. Samen met Mitchelton konden we de vluchters terug halen. Voor onze ploeg heeft vooral Otto Vergaerde hard gewerkt.' (Foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws