Tusveld ambitieus na goede Vuelta: 'Volgend jaar graag twee grote rondes rijden' Nederlanders

Tusveld ambitieus na goede Vuelta: 'Volgend jaar graag twee grote rondes rijden'

Door Ward Hilhorst 17 september 2019 | 17:45


De 26-jarige Martijn Tusveld was in de afgelopen Vuelta a Espana de tweede Nederlander in het eindklassement, achter Wilco Kelderman en nipt voor Robert Gesink. Ook vertolkte de Sunweb-renner een belangrijke rol in de ploeg, om zo Kelderman aan diens goede klassement te helpen. Bij RTV Utrecht toont hij zich uitermate ambitieus voor het volgende jaar.

Het jaar van Tusveld is een achtbaan van emoties geweest. Nadat hij zijn kaak in april brak bij een valpartij, ging hij ook in de Vuelta tegen de grond. Daardoor is hij niet honderd procent tevreden. 'Ik denk dat het beter had gekund. Die val en de tandarts kostten veel energie, dus was ik in de laatste week heel moe. Maar toch is het een goede ronde geweest. Kelderman was goed, we hebben een rit gewonnen en het rood gedragen.'

Ook zijn eigen prestaties stemmen hem ambitieus. 'Ik heb deze ronde laten zien dat ik een belangrijke helper in de bergen kan zijn. Daar wil ik beter in worden. Daarnaast kan ik voor top-10 rijden in kleinere rondes. Volgend jaar wil ik twee grote rondes rijden. In ieder geval de Vuelta, en nog eentje daarnaast. De Giro ligt dan het meest voor de hand.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws