Groenewegen positief ondanks derde plek: 'Hebben een goede koers gereden' Nederlanders

Groenewegen positief ondanks derde plek: 'Hebben een goede koers gereden'

Door Jelle van Wijk 20 september 2019 | 19:31


Dylan Groenewegen heeft vrijdag in het Kampioenschap van Vlaanderen zijn titel niet kunnen prolongeren. De 26-jarige Amsterdammer eindigde als derde achter winnaar Jannik Steimle en ploegmaat Timo Roosen. Op de officiële website van Team Jumbo-Visma sprak Groenewegen van een zware wedstrijd.

‘Aanvankelijk zat ik niet in de eerste groep. Ik heb in mijn eentje de oversteek gemaakt, waarna Mike en Timo mij op hebben gewacht. Tweede en derde worden ziet er misschien een beetje stom uit, maar toch hebben we een goede koers gereden', is Groenewegen van mening. 'Timo kwam erg dichtbij. Het is jammer dat het dan net niet lukt’, aldus Groenewegen via de officiële kanalen van Team Jumbo-Visma.

Roosen: 'In deze vorm zit er misschien wel meer in'

Timo Roosen kijkt eveneens met gemengde gevoelens terug op op de finale. ‘Helaas kwam ik net tekort om er nog bij te komen. Ik heb alles gegeven: meer zat er niet in. We hadden de hoop om met een groepje naar de leider te rijden, maar die was gewoon te sterk. Toen ik alleen kwam te zitten in de laatste twee kilometer heb ik volle bak gereden. Ik geloofde er wel in, maar ik moet genoegen nemen met de tweede plek.’

Roosen merkt wel dat hij steeds beter in vorm is. 'De laatste weken gaat het weer lekker. Het was mooi geweest als ik vandaag mijn goede vorm met een overwinning had kunnen bekronen. Met deze vorm zit er dit jaar misschien nog wel meer in.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws