Groenewegen wint voor de vijftigste keer: 'Mooi om seizoen zo af te sluiten' Nederlanders

Groenewegen wint voor de vijftigste keer: 'Mooi om seizoen zo af te sluiten'

Door Wesley van Bavel 12 oktober 2019 | 20:48


Vandaag behaalde Dylan Groenewegen met de winst in de Tacx Pro Classic zijn vijftigste overwinning uit zijn carrière. In de sprint versloeg hij Elia Viviani. ‘Ik ben blij om mijn seizoen op deze manier te beëindigen, aldus Groenwegen in het flashinterview.

Makkelijk ging het niet voor de Nederlander. ‘Het was een wedstrijd met veel hectiek. De regen maakte het onderweg heel koud. Gelukkig viel de wind wel mee. Het was zodoende een goede race voor een sprint. Ik was gemotiveerd en als team hebben we het goed gedaan. Zelf reed ik geen perfecte sprint, want ik ging iets te laat aan,’ blikt de kritische winnaar terug op zijn eindschot.

Voor Groenewegen was het zijn vijftiende overwinning van het seizoen en de vijftigste overwinning uit zijn carrière. Voor Team Jumbo-Visma was het de vijftigste overwinning van het seizoen. ‘Dit was mijn laatste wedstrijd van het seizoen, ik ben blij om op deze manier te eindigen. Ik ben ook gelukkig met mijn vijftigste profzege. Vanavond zal ik een klein feestje vieren.’


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws