Kruijswijk en Dumoulin bereiden zich voor op de Tour: ‘Ik sta er goed voor’ Nederlanders

Kruijswijk en Dumoulin bereiden zich voor op de Tour: ‘Ik sta er goed voor’

Door Gerrit van Loon 31 juli 2020 | 19:30


Ze worden Neerlands hoop op een verse Tour-zege genoemd. In een lezenswaardig dubbelinterview met Bicyling Magazine spreken Steven Kruijswijk en Tom Dumoulin onder andere over de weinige twijfels die ze hebben.

Kruijswijk traint stoïcijns richting Tour de France 2020 toe. Zijn laatste koersdag dateert alweer van oktober 2019. ‘Ik sta er goed voor. Door de ervaring in de afgelopen jaren weet ik wat ik moet doen om goed te zijn in een grote ronde. Ik maak mij er niet druk over. De komende weken heb ik nog een paar prikkels nodig in hoogtestages en wedstrijden. Dan heb ik mijn gewenste vorm te pakken.’

Dumoulin bereidt voor het eerst bij Jumbo-Visma een Tour de France voor. Hij vindt zijn nieuwe werkgever professioneler dan zijn oude club Sunweb. ‘De aanpak is gewoon net iets anders. Dat zit echt in accenten. Het is niet zo dat mijn huidige ploeg het wiel heeft uitgevonden. En ook niet dat ik acht jaar in een leugen heb geleefd. Het gaat alleen allemaal net even iets anders. Het is wel een beetje geheim, dus ik kan niet alle details vertellen. Ik train nu wel in een eerder stadium intensiever dan voorheen. Ik moet nu bij wijze van spreken in november al flink afzien. Dat ben ik niet gewend. Wel fijn hoor, even de benen laten branden. (Foto: Shootmetoo.nl / @Remogino1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws