Like ons!
[Update] Van Gorkom na coma van intensive care af: 'Maar alles gaat langzaam'

Algemeen nieuws

[Update] Van Gorkom na coma van intensive care af: 'Maar alles gaat langzaam'

BMX’er Jelle van Gorkom is ontwaakt uit zijn coma en is niet meer in levensgevaar. Dat meldt de website van trainingscentrum Papendal. Van Gorkom raakte op 9 januari zwaargewond bij een trainingsongeluk.

Van Gorkom kwam zwaar ten val toen een ketting, vlak onder de startheuvel, niet weggehaald bleek te zijn. Daar liep de Olympisch medaillewinnaar gebroken ribben, een breuk in het gezicht, een scheurtje in de schedel en beschadigingen aan de lever, milt en nieren bij op. Sinds 13 januari werd de fietser niet meer kunstmatig in coma gehouden.

‘Van Gorkom laat voorzichtig vooruitgang zien en is nu buiten acuut levensgevaar’, valt te lezen op de website van Papendal. ‘Van Gorkom reageert op prikkels, maakt contact en geeft blijk van herkenning. Dit ontwikkelt zich zeer langzaam en kost Jelle veel kracht. Een belangrijke eerste stap, de artsen doen nog geen uitspraak over de neurologische gevolgen van het ongeval. Het is duidelijk dat Van Gorkom een lange revalidatieperiode wacht, waarbij er geen garanties zijn op volledig herstel.’

Update - 14.35 uur (2 februari 2018)
Jelle van Gorkom is van de intensive care af, zo meldt Jochem Schellens, directeur van sportcentrum Papendal, tegenover Omroep Gelderland. De BMX'er lag dagen in coma, maar ontwaakte hier op 22 januari uit. Daarna heeft hij stappen gemaakt in zijn herstel. 'Jelle is de voorbije weken vooruitgegaan. Jelle maakt echt progressie, maar alles gaat langzaam. Zo kan hij nog niet praten. Het is noodzakelijk dat hij zich blijft ontwikkelen. Fietsen is niet aan de orde', aldus Schellens.

De Fantasy Olympics 2018, een spel voor de Olympische Spelen, zal gaan starten op zaterdag 10 februari 2018 om 8.15 uur bij Zweeler. Maak kans op 5.000 euro.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven