Like ons!
Elissonde heeft het ondanks moeilijk seizoen naar de zin bij Team Sky

Algemeen nieuws

Elissonde heeft het ondanks moeilijk seizoen naar de zin bij Team Sky

Kenny Elissonde vertelt op de website van zijn ploeg Sky erg tevreden te zijn bij zijn werkgever. De Fransman was in zijn eerste jaar de enige Franssprekende renner van het Britse team. Het maakt hem blij dat daar verandering in komt, dankzij de komst van Pavel Sivakov.

'Mijn eerste seizoen met het team was erg leuk', zegt Elissonde. 'Het was vrij moeilijk, maar we hebben veel leuke momenten gehad.' De 26-jarige klimmer begint dit seizoen met wedstrijden op Mallorca. Zijn doel is om dit seizoen op dezelfde weg verder te gaan: 'Ik ga proberen een aantal mooie races te winnen', zegt hij online. Vorig jaar lukte dat niet. Hij reed alleen een paar top tien plaatsen in kleine koersen als de Herald Sun Tour en Route du Sud. 'Het hoofddoel van onze ploeg is winnen. Voor mij voelt het ook goed om sommige van onze kopmannen te laten winnen. Dat is mijn hoofdtaak.'

De Rus Pavel Sivakov komt dit seizoen Team Sky versterken. Sivakov is half Frans en heeft ongeveer dezelfde kwaliteiten als Elissonde. 'Het is leuk om een internationaal team te zijn, maar soms is het leuk om je eigen taal te kunnen spreken.' Over zijn collega vertelt hij: 'Met het talent dat hij heeft, kan hij winnen. We moeten hem de tijd geven om zich aan te passen. Hij hoeft zich niet alleen te concentreren op het resultaat, maar ook op het opdoen van ervaring.' (Foto: Team Sky)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven