Like ons!
Villalobos de sterkste in Argentinië, favorieten komen uit hun hok

Algemeen nieuws

Villalobos de sterkste in Argentinië, favorieten komen uit hun hok

De verrassende winnaar van de tweede etappe van de Tour de San Juan was Román Villalobos. De Costa Ricaan die voor het Mexicaanse Canels Specialized rijdt, was de beste van een kopgroep van drie met daarin Tiesj Benoot (Lotto Soudal). De koers kende gedurende de rit diverse kopgroepen met daarin enkele favorieten. 

De eerste vluchters van de dag zijn Carlos Alzate (UnitedHealthCare), Gerardo Tivani (Equipo Continental Municipalidad de Pocito), Roderick Aconegui (Uruguay) en Ignacio Prado (Canels-Specialized). De Uruguayaan Aconegui haakt al vroeg af, nadat hij als eerste boven komt bij de eerste bergsprint laat hij zich terugzakken. Prado wint twee bergsprints en blijft samen met Alzate het langst over. Onder invloed van het lokale Sindicato de Empleados Publicos de San Juan loopt het verschil van drie minuten snel terug. Op 25 kilometer van de finish worden de vluchters gegrepen.

Hierna wordt het steeds meer hectisch. De klim van de dag moet nog eenmaal bedwongen worden. Jelle Wallays en Winner Anacona mengen zich in een kopgroep van zes. Nadat zij worden teruggepakt, probeert de Italiaanse belofte Mattia Bais het nog solo. Op drie kilometer van de streep rijdt het beslissende groepje weg. De Belg Tiesj Benoot gaat samen met Román Villalobos en Ricardo Escuela op avontuur. Het verschil op de streep met het peloton is niet meer dan één seconde. Benoot gaat de eindsprint veel te vroeg aan, waardoor de beide vluchtmakkers hem kunnen passeren. Felipe Ganna van UAE Team Emirates is de rapste man van het peloton; hij eindigt als vierde.

De Costa Ricaan won eerder wedstrijden in zijn thuisland en Guatamala. Villalobos gaat nu ook aan de leiding van het algemeen klassement.

Uitslag Tour de San Juan, etappe 2
1. Román Villalobos
2. Ricardo Escuela
3. Tiesj Benoot
4. Filippo Ganna
5. Óscar Sevilla
6. Rafal Majka
7. Gonzalo Najar
8. Alexánder Cataford
9. Guillaume Boivin
10. Lluis Mas Bonet

Algemeen klassement na etappe 2
1. Román Villalobos (Cri)
2. Ricardo Escuela (Arg) +4
3. Tiesj Benoot (Bel) +6
4. Fernando Gaviria (Col) +8
5. Manuel Belletti (Ita) +10

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven