Like ons!
Geschorst duo LottoNL-Jumbo tóch mee op trainingskamp naar Spanje

Algemeen nieuws

Geschorst duo LottoNL-Jumbo tóch mee op trainingskamp naar Spanje

Ondanks de schorsing van Antwan Tolhoek en Pascal Eenkhoorn voor twee maanden, is het tweetal wel met de ploeg mee op trainingskamp naar Spanje. Voor beiden loopt de uitsluiting echter nog een maand.

Het duo werd geschorst door LottoNL-Jumbo, omdat ze in december samen met Juan Jose Lobato slaapmedicatie gebruikten, tegen de regels van de ploeg in. Lobato werd hierom ontslagen. Dinsdag doken er echter trainingsschema’s op van Eenkhoorn in Alicante, waar ook de ploeg verblijft. Dit ondanks dat zowel hij als Tolhoek zijn uitgesloten van alle teamactiviteiten.

Het betekent niet dat de schorsing is opgeheven, zegt persvoorlichter Ard Bieren tegen de NOS. ‘Integendeel. Zie het als een onderdeel van het re-integratietraject. We willen hiermee voorkomen dat ze straks aan de vooravond van een wedstrijd ineens in het team worden opgenomen, terwijl er nog zaken met ploeggenoten moeten worden uitgesproken.’ Het tweetal eet en traint wel apart van de groep. 

Op 6 februari start de eerste etappe van de Dubai Tour. Bij Zweeler begint dan ook het Wielerjaarspel eerste periode. Je kunt minimaal 750 euro aan prijzen verdienen. De eerste prijs is minimaal 130 euro. 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven