Like ons!
'Nep-grote ronde' moet debuterende Kristoff aan klassiekerwinst helpen

Algemeen nieuws

'Nep-grote ronde' moet debuterende Kristoff aan klassiekerwinst helpen

Alexander Kristoff zal een blok van de Rondes van Dubai, Oman en Abu Dhabi gebruiken om zijn debuut te maken voor UAE Emirates en zo een basis te leggen voor de klassiekers in het voorjaar. Zelf noemt de Noor de drie koersen achter elkaar, met telkens twee rustdagen ter onderbreking een ‘nep-grote ronde’.

‘Ik wil in goede vorm zijn en dat wil ik bereiken door veel te koersen. Mijn nep-grote ronde, gevolgd door Parijs-Nice moeten me klaarmaken voor het klassieke voorjaar. Milaan-San Remo is mijn eerste doel, maar ik ga door tot aan Parijs-Roubaix’, vertelt Kristoff in gesprek met Cyclingnews.

Na zes seizoenen kwam er een einde aan zijn verblijf bij Katusha. UAE Emirates is het nieuwe station. ‘Ik had het gevoel dat ik verandering nodig had. Het geeft me extra motivatie. Mijn periode bij Katusha had beter kunnen eindigen, maar we zijn prima uit elkaar gegaan', besluit Kristoff.

Op 6 februari start de eerste etappe van de Dubai Tour. Bij Zweeler begint dan ook het Wielerjaarspel eerste periode. Je kunt minimaal 750 euro aan prijzen verdienen. De eerste prijs is minimaal 130 euro. 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven