Like ons!
Nizzolo klaart de klus in een massasprint, eindwinst voor Najar in Argentinië

Algemeen nieuws

Nizzolo klaart de klus in een massasprint, eindwinst voor Najar in Argentinië

Giacomo Nizzolo heeft de zevende en laatste etappe in de Ronde van San Juan gewonnen. De Italiaan haalde het in een massasprint voor Maximiliano Richeze en Alvaro José Hodeg. Gonzalo Najar is eindwinnaar in Argentinië.

Om de zevendaagse wielerronde af te sluiten werden er rondjes gereden in de gelijknamige stad. Een massasprint leek op voorhand al een zekerheid. Quick-Step werkte zich uit de naad voor Max Richeze, maar de Argentijn moest vrede nemen met de dichtste ereplaats. Zijn teamgenoot Alvaro Hodeg werd derde.

De overwinning was voor de Italiaan Giacomo Nizzolo. De renner van Trek mocht voor het eerst sinds oktober 2016 nog eens zijn handen in de lucht steken. De voormalige Italiaans kampioen werd de voorbije jaren afgeremd door blessures.

Voor Argentijns kampioen Gonzalo Najar werd de laatste etappe een ware paradetocht in eigen land. Najar veroverde de leiderstrui in de loodzware koninginnenrit naar Alto de Colorado. Vandaag kwam zijn eindoverwinning niet meer in gevaar. Op de erelijst volgt hij Bauke Mollema op. 

Uitslag etappe
1. Giacomo Nizzolo (Trek)
2. Maximiliano Richeze (Quick-Step)
3. Alvaro Hodeg (Quick-Step)
4. Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe)
5. Niccolò Bonifazio (Bahrain-Merida)

Eindstand
1. Gonzalo Najar in 21u59'06"
2. Oscar Sevilla  op 51"
3. Filippo Ganna 1'11"
4. Rodolfo Torres  1'41"
5. Rafal Majka 1'58"

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven