Like ons!
Laporte wint derde etappe Tour La Provence na massasprint; Geniez eindwinnaar

Algemeen nieuws

Laporte wint derde etappe Tour La Provence na massasprint; Geniez eindwinnaar

In de derde en laatste etappe van de Tour en Provence heeft Christophe Laporte de winst op zijn naam geschreven. Alexandre Geniez trok de eindoverwinning in het klassement naar zich toe. De overige podiumplekken in de etappe gingen naar Pierre Barbier (zilver) en Jonas Vangenechten (brons).

Na een snelle start waarin men elkaar weinig ruimte toegaf, wist een groep van vijf renners aan het peloton te ontsnappen. Kevin Ledanois, Nikolay Mihaylov, Fernando Barcelo, Joshua Hupperts en Diego Pablo Sevilla Lopez vormden de enige échte kopgroep van de koers. De voorsprong werd gedurende de race steeds verder uitgebouwd tot zo'n vijf minuten. Uiteindelijk bleek dit echter niet voldoende om het peloton voor te blijven, want tegen het einde van de race was de hele kopgroep weer opgenomen door het peloton.

Zo stevende de koers af op een massasprint, al leek het even alsof Juan Camacho daar nog verandering in kon brengen. Luttele minuten voor de finish werd ook hij echter door het peloton weer ingehaald, waardoor er niets anders restte dan een massasprint. Daarin was Laporte (Cofidis) de sterkste, voor Barbier (Roubaix Lille Métropole) en van Genechten (Vital Concept). De eindoverwinning in het klassement ging naar Alexandre Geniez.

Uitslag etappe 3
1. Christophe Laporte
2. Pierre Barbier
3. Jonas Van Genechten
4. Samuel Dumoulin
5. Romain Feillu
6. Jeremy Leveau
7. Damiano Cima
8. Marc Sarreau
9. Cyril Barthe
10. Romain Hardy

Eindklassement na etappe 3:
1. Alexandre Geniez 
2. Tony Gallopin +0.05
3. Rudy Molard +0.07
4. Sylvain Chavanel +0.11
5. Lilian Calmejane +0.13
6. Mathias le Turnier +0.14
7. Mathias Frank +0.16
8. Jonathan Hivert +0.19
9. David Gaudu +0.24
10. Quentin Pacher +0.41

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven