Like ons!
Moser wint Trofeo Laigueglia na knappe ontsnapping; geheel Italiaans podium

Algemeen nieuws

Moser wint Trofeo Laigueglia na knappe ontsnapping; geheel Italiaans podium

Moreno Moser heeft in Italië de Trofeo Laigueglia naar zich toegetrokken. Hij deed dit na een goede ontsnapping in het slot van de race. Paolo Totò (Sangemini-MG.Kvis) en Matteo Busato (Willier Triestina-Selle Italia) completeerden het podium.

Al vrij vroeg ontsnapten Francesco Bettini, Julien El Fares en Audun Brekke Fløtten. Die drie vormden samen de eerste en enige serieuze kopgroep van de koers. Op het hoogtepunt had de kopgroep een voorsprong van zo'n negen minuten, maar zelfs dat bleek uiteindelijk niet genoeg om uit handen van het peloton te blijven.

In dat peloton werd het tempo steeds verder opgevoerd, waardoor het op een gegeven moment in tweeën brak. Ondanks het moordende tempo was er een groep van elf renners die, toen de voormalige kopgroep al was achterhaald, wist te ontsnappen. Die groep bestond vooral uit renners van AG2R La Mondiale en Androni-Sidermec-Bottecchia.

Onder hen was ook Moser, rijdend voor de kleuren van zijn land. Nadat Silvan Dillier een mislukte poging had gedaan om te ontsnappen en er eens twaalf renners bij de groep aansloten, ging hij ten aanval. In de beklimming van de Colla Micheri reed hij weg bij de groep en bouwde hij zelfs een voorsprong op van bijna een halve minuut. Daarna kwam zijn overwinning niet meer in gevaar. Totò en Busato waren de beste achtervolgers, zij eindigden respectievelijk als tweede en als derde.

Uitslag:
1. Moreno Moser
2. Paolo Totò
3. Matteo Busato
4.Nicola Bagiolo
5. Francesco Gavazzi
6. Kasper Asgreen
7. Romain Combaud
8. Roland Thalmann
9. Ben Hermans
10. Faudto Masnada

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven