Like ons!
D. Quintana wint rit zes Colombia Oro y Paz; Bernal wint klassement na prachtaanval

Algemeen nieuws

D. Quintana wint rit zes Colombia Oro y Paz; Bernal wint klassement na prachtaanval

Dayer Quintana heeft de zesde en laatste etappe van de Colombia Oro y Paz gewonnen. De Colombiaan haalde Rodrigo Contreras, die lang de sterkste uit een grote kopgroep leek te worden, terug op het allerlaatste moment. Nairo Quintana verloor op de laatste dag de leiderstrui na een knappe aanval van Egan Bernal.

In de laatste etappe waren er veel teams op uit om aanvallers in de kopgroep te hebben of mensen mee te sturen voor de controle. 33 renners slaagden erin om een kopgroep te vormen, met onder hen onder meer (en opnieuw) Fernando Gaviria. Ook klassementsploegen Movistar, Team Sky en EF-Drapac stuurden renners mee.

Op twintig kilometer van de finish vond de kopgroep het mooi geweest en vertrokken er om en om renners. Contreras van EPM hield dit het beste vol en sloeg een mooi gaatje met de vele achtervolgers, die lang zo'n drie tot vier minuten hielden op het peloton, waar Movistar het gat klein hield.

Op de slotklim, de bijna achttien kilometer lange Manizales, sloeg de volledige kopgroep uit elkaar en hield Contreras een gaatje op zijn inmiddels vier naaste belagers. Movistar consolideerde ondertussen, want Quintana had met het oog op de bonificatieseconden geen belang bij de etappe. Team Sky weigerde het heft in handen te nemen. 

Op zeven kilometer van de meet was het gat van het peloton en Movistar met de kop nog steeds een kleine drie minuten en dus kon toch geconcludeerd worden dat de etappezege en bonificatieseconden weg waren. Wat restte voor Quintana was om zijn naast belagers te volgen. Contreras hield ondertussen ook op de steilere stroken knap stand en bleef goed ronddraaien.

De jonge renner werd bijna beloond voor zijn lange aanval in de slotfase, ware het niet dat het peloton volledig ontplofte. Bernal viel op drie kilometer van het einde aan. Hij kreeg Daniel Felipe Martinez van EF-Drapac met zich mee en kreeg al snel hulp van teamgenoot Sebastian Henao, die zich liet terugzakken uit de eerdere kopgroep.

Movistar probeerde het gat dicht te krijgen met Richard Carapaz als kompaan van Quintana, maar dit lukte niet. Dayer Quintana had wel een versnelling in de benen en mocht er vandoor. Hij achterhaalde Bernal én leider Contreras en won zodoende de etappe. Bernal werd achter Quintana tweede, pakte zelfs nog bonificatieseconden en zag Nairo Quintana, Rigoberto Uran en ploeggenoot Sergio Henao pas later finishen.

Uitslag etappe 6:
1. Dayer Quintana
2. Egan Bernal
3. Sebastian Henao
4. Rodrigo Contreras
5. Rigoberto Uran

Eindklassement na etappe 6:
1. Egan Bernal
2. Nairo Quintana +0.09
3. Rigoberto Uran +0.11
4. Sergio Henao +0.13
5. Daniel Martinez +0.43
6. Ivan Sosa +0.46
7. Julian Alaphilippe +0.48
8. Aristobulo Cala +1.11
9. Dany Osorio +1.13
10. Rafael Montiel +1.27

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven