Like ons!
[Update] Majka verdedigt zich snel en ontkent: 'Directe aanval op mijn prestaties'

Algemeen nieuws

[Update] Majka verdedigt zich snel en ontkent: 'Directe aanval op mijn prestaties'

Rafal Majka heeft tussen 2008 en 2010 gebruik gemaakt van verboden middelen. Dat meldt La Gazetta dello Sport, die zich baseert op uitspraken van voormalig ploegleider Andrea Del Nista.

Majka reed in die periode voor Gragnano Sporting Club en zou toen gebruik gemaakt hebben van testosteron en groeihormonen. Del Nista verklaart dat de onderkaak van Majka daardoor vierkanter werd.

De uitspraak komt uit het dossier van een grootschalig dopingonderzoek naar aanleiding van de dood van Linas Rumsas, die op 21-jarige leeftijd een hartstilstand kreeg. Ook vader en broer Rumsas hebben doping gebruikt. In de zaak werden onlangs arrestaties verricht.

Update - 09.00 uur (14 februari 2018)
Rafal Majka heeft snel gereageerd op de dopingbeschuldigingen van Andrea Del Nista. Volgens de Pool is er niets waar van de uitspraken van zijn oud-ploegleider. Hij ontkent dat hij ooit renner was bij Team Altopack, de ploeg waar recent een groot dopingnetwerk werd opgerold. 'Ik ga niet akkoord met deze vorm van laster, dat misschien tot gevolg heeft dat ik mijn geloofwaardigheid, mijn goede naam, vrienden en fans verlies', schrijft hij op Facebook.

'Deze ondoordachte, valse informatie kan mijn beeld als topsporter ruïneren en het is een directe aanval op mijn prestaties uit het verleden', vervolgt de renner van Bora-Hansgrohe. 'Die heb ik bereikt door hard te werken en er veel voor op te geven, vaak weg van mijn familie. Ik ben trots om mijn team en land te vertegenwoordigen op internationale evenementen en kan het niet accepteren als mijn naam wordt gebruikt bij welke oneerlijke activiteiten dan ook. Ik heb er niets mee te maken en ben nooit lid geweest van Team Altopack.'

Wil je naast veel spelplezier ook prijzen winnen? Doe dan mee aan de subleague van In de Leiderstrui en win het tricot van Team Sunweb!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven