Like ons!
Vrachtwagenchauffeur die Scarponi aanreed vecht niet verder en overlijdt na ziekte

Algemeen nieuws

Vrachtwagenchauffeur die Scarponi aanreed vecht niet verder en overlijdt na ziekte

Een hartverscheurend verhaal uit Italië, waar Giuseppe Giacconi op 58-jarige leeftijd is overleden. Giuseppe hoe? Nou, Giacconi bestuurde in april van 2017 de vrachtwagen waarmee Michele Scarponi tijdens een trainingsrit werd aangereden. De Italiaanse renner van Astana overleed.

De hele wielerwereld was kapot van het ongeval, maar op de achtergrond was er één man die er misschien wel het minst mee kon leven. Giacconi leed aan een ongeneeslijke ziekte, maar was altijd strijdbaar om zijn leven zo lang mogelijk te rekken, schrijft Tuttobici. Die levensvreugd verdween na het drama rond Scarponi. Giacconi gaf de strijd op en overleed zelf, tien maanden na het ongeluk.

Giacconi kreeg na de aanrijding veel steun uit zijn woonplaats Filottrano. Zo kwam onder meer de burgemeester van de stad bij hem langs om hem een hart onder riem te steken. De Italiaan laat vrouw Daniela en dochter Cristina achter. Te lezen valt dat zij hun man en vader in de afgelopen maanden hebben gesteund in de vreselijke tijd. 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven