Like ons!
Theuns mag bij zijn Team Sunweb eindelijk los: 'Ik zat bij Trek een beetje vast'

Algemeen nieuws

Theuns mag bij zijn Team Sunweb eindelijk los: 'Ik zat bij Trek een beetje vast'

Edward Theuns zat bij Trek-Segafredo een beetje vast. John Degenkolb en Jasper Stuyven waren de kopmannen als het gaat om de klassiekers. Daarom was de keuze ook snel gemaakt toen Team Sunweb deze winter met een contract kwam. Bij zijn nieuwe ploeg krijgt Theuns alle kansen.

‘A perfect match, heet dat dan’, zegt Theuns in Het Nieuwsblad. ‘Ik zat bij Trek een beetje vast en ik heb ook niet het palmares om het kopmanschap te eisen. Hier krijg ik die ruimte wel. Søren Kragh Andersen is een enorm talent en we zullen samenwerken. Ik doe deze week in Oman alles voor hem en hij doet zijn deel in de klassiekers voor mij’, legt Theuns uit.

Wel moet de Belg oppassen dat die samenwerking niet omslaat in een concurrentiestrijd, zoals dat bij Trek was. ‘Andere renners hadden andere principes. Met Jasper klikte het prima, maar bij anderen had ik dat iets minder’, doelt Theuns op Degenkolb, die regelmatig zelfzuchtig was. ‘Dat mag soms, maar als team moet je in de eerste plaats elkaar naar een hoger niveau helpen en niet elkaar voor de voeten rijden.’

(Foto: Team Sunweb)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven