Like ons!
Campenaerts zet zinnen op tijdrit in Giro; tijdrit in Ronde van de Algarve eerste serieuze test

Algemeen nieuws

Campenaerts zet zinnen op tijdrit in Giro; tijdrit in Ronde van de Algarve eerste serieuze test

Victor Campenaerts heeft zijn zinnen gezet op de tijdrit in de Giro. Op de Wielerkrant valt te lezen dat de Belg, die vorig jaar nog uitkwam voor LottoNL-Jumbo, in mei wil pieken in de Ronde van Italïe. In de Ronde van de Algarve rijdt Campenaerts zijn eerste tijdrit van het seizoen maar dat zorgt niet voor minder ambitie. Hij gaat voor de winst.

Na afloop van de verkenning van het parcours was Campenaerts tevreden. 'Er zitten een aantal snelle afdalingen in met bochten. Het parcours telt twee hellingen. De eerste is slechts 150 meter lang, maar heel steil. Die helling heeft een lange uitloper, wat mij enorm ligt. De tweede helling is opnieuw steil en met 500 meter een stuk langer. Je komt op volle snelheid aangereden naar de voet.' 

Vorig jaar werd Campenaerts Europees kampioen tijdrijden en won hij de tijdrit in de Ruta del Sol. Voor zijn nieuwe werkgever Lotto Soudal hoopt hij direct zijn eerste overwinning te kunnen boeken. 'Het is nog vroeg in het seizoen en ik piek naar de openingstijdrit van de Giro begin mei, maar het doel is duidelijk: ik ga vrijdag voor winst. Er staan hier met Stefan Küng, Tony Martin en Ryan Mullen sterke tegenstanders aan de start, maar als ik niet in de top vijf eindig zal dat een teleurstelling zijn.' (Foto: Instagram)

 0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven