Like ons!
Cookson is president af, maar: 'Als ze mij vragen, dan zal ik het misschien overwegen'

Algemeen nieuws

Cookson is president af, maar: 'Als ze mij vragen, dan zal ik het misschien overwegen'

Brian Cookson sluit niet uit dat hij nog eens terugkeert in de wielrennerij. De 66-jarige oud-president van de UCI verloor zijn positie bij de wielerbond recent aan David Lappartient. 'Ik ben nu een nobody.'

Cookson zou naar eigen zeggen de druk hebben gevoeld van de UCI, omdat hij de afgelopen jaren te maken kreeg met schandalen bij de Britse wielerbond en Team Sky. In Engeland kwamen berichten naar buiten dat er sprake was van seksisme en pesterijen, Team Sky kwam in het nieuws omdat er een 'verdacht pakketje' zou zijn afgeleverd bij het team tijdens de Dauphiné in 2011.

De uitslag van de laatste presidentsverkiezingen tussen Cookson en Lappartient was dan ook geen verrassing: Lappartient won dik. Er kwam een einde aan de periode van Cookson, die sinds 2013 president was. Daarvoor was hij zeventien jaar de baas bij de Engelse fietsbond. 'Ik heb niet veel meer te geven, maar als de sport mij vraagt om terug te komen in een organisatie, dan zal ik dat misschien wel overwegen', vertelt hij aan Cycling Weekly.

De Engelsman zit ook nu echter niet stil. Hij is bezig om een professioneel damesteam op te zetten en hij bemoeit zich met de realisatie van een fietsbaan in Birmingham. 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven