Like ons!
Porte stelt nog sponsor-loos BMC ultimatum voor 2019: 'Ik moet het in mei weten'

Algemeen nieuws

Porte stelt nog sponsor-loos BMC ultimatum voor 2019: 'Ik moet het in mei weten'

Richie Porte wil dolgraag bij BMC blijven fietsen, maar dan is er wel snel zekerheid nodig over de toekomst van de ploeg. Op dit moment is er nog niet duidelijk of BMC volgend seizoen nog bestaat en dus hakt Porte in mei de knoop door.

De Australiër vertelt aan Cyclingnews dat hij per 1 mei met andere ploegen mag praten, zoals in zijn contract is vastgesteld. Het is een realistisch scenario, aangezien zijn huidige ploeg nog geen sponsor heeft voor volgend seizoen. 'Ik moet het in mei weten. Wie zegt mij of Geraint Thomas misschien naar Trek-Segafredo vertrekt? Dan valt er al één team weg. De transfermarkt is 'hot' en we zullen zien wie er wel en geen contract heeft. Het beste scenario is dat Jim Ochowicz (eigenaar, red.) een nieuwe sponsor vindt.'

Porte blijft dus het liefst bij BMC, waar hij sinds 2016 voor rijdt, maar de onzekere toekomst geeft hem ook extra motivatie om te presteren. Hij hoopt sponsors over de streep te trekken om de ploeg ook in 2019 bestaansrecht te geven. 'Ik kom wel ergens terecht, maar ik denk dat we volgend jaar nog een team hebben.' (foto: Chris Auld Photography)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven