Like ons!
Froome bij de start van de Ruta del Sol: 'Veel mensen begrijpen deze zaak niet'

Algemeen nieuws

Froome bij de start van de Ruta del Sol: 'Veel mensen begrijpen deze zaak niet'

Chris Froome heeft bij de start van de Ruta del Sol alle tijd genomen voor de aanwezige media. De Brit heeft de UCI wat uit te leggen na zijn positieve plas in de Vuelta, maar ook de media stelden woensdag logischerwijs veel vragen.

Het Algemeen Dagblad was van de partij toen Froome het woord nam: 'Ik weet dat ik niets verkeerd heb gedaan, en we zijn nu middenin het proces om dat te bewijzen. Ik denk dat er veel onjuiste informatie naar buiten is gekomen. Veel mensen begrijpen deze zaak niet', stelt hij.

'Ik kan in het openbaar helaas niet veel over mijn zaak zeggen, want allereerst had dit altijd al een vertrouwelijke zaak moeten blijven. Ik vraag van niemand het voordeel van de twijfel, het enige dat ik wil is een eerlijk proces', vervolgt de renner van Team Sky. 'Deze winter is voor mij heel moeilijk geweest. Ik heb zoveel mogelijk getraind, maar het was en is een moeilijke tijd.'

Keihard trainen
Froome was niet de enige die de media te woord stond. Ook zijn ploeg Team Sky reageerde op de start van de Tourwinnaar en op de vele trainingskilometers die Froome tot dusverre reed. Manager Dave Brailsford vertelt dat Froome altijd zo hard traint in de eerste weken van het jaar, maar dat het enige verschil is, dat hij het dit keer deelde op Strava.

Sportief directeur Brett Lancaster meldt bij VeloNews dat zijn ploeg de Ruta del Sol zo normaal mogelijk zal aanvangen. 'We gaan de wedstrijd rijden en we dealen met wat er in de toekomst gaat gebeuren. We kunnen niets doen, alleen maar doorgaan. Natuurlijk denk je eraan, maar we kunnen er niets aan veranderen. Froome heeft misschien wat stress, maar hij is een beest. Hij komt hier om te winnen en is er klaar voor.' (foto: Twitter)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven