Like ons!
Boudat verrast Modolo en wint eerste rit in Ruta del Sol; Hofland spurt naar achtste plek

Algemeen nieuws

Boudat verrast Modolo en wint eerste rit in Ruta del Sol; Hofland spurt naar achtste plek

Thomas Boudat heeft de eerste etappe van de Ruta del Sol gewonnen. In een heuvelachtige rit, die natuurlijk overheerst werd door de aanwezigheid van Chris Froome, rekende de Fransman van Direct Energie af met Sacha Modolo, die te vroeg juichte.

Silvan Dillier (AG2R), Romain Sicard (Direct Energie), Lluís Guillermo Mas (Caja Rural - Seguros RGA), Garikoitz Bravo (Euskadi - Murias) en Txomin Juaristi (Fundación Euskadi) kregen de eer om de eerste kopgroep van de wedstrijd te vormen. Met minder dan honderd kilometer op de teller was het gat vier minuten, maar de vijf bouwden deze voorsprong uit naar een kleine vijf minuten op zo'n vijftig kilometer van de meet. Team Sky en EF Education First-Drapac onderhielden het tempo in het peloton.

Op veertig kilometer voor het einde besloot het pak achter de kopgroep om het tempo wat te verhogen. De voorsprong liep meteen snel terug, met Astana dat de achtervolging op zich nam. Dillier hield zichzelf met een gat van nog een klein half minuutje niet langer in bedwang en besloot het zelf te proberen. De Zwitser viel aan in de afdaling van de laatste klim van de dag. Heel lang in beeld reed Dillier echter niet, want het opstomende peloton kwam al hard aanrijden. 

Met nog twaalf kilometer te fietsen, kon de voorbereiding op een massasprint beginnen. Zonder grote namen aan de start en met een uitgedund peloton was de vraag wie het initiatief zou nemen. Jon Ander Insausti piepte er nog even tussenuit, maar de Bask kwam niet ver. Astana hield het tempo hoog, met de volledige ploeg op kop. Toen ook andere ploegen zich meldden aan de kop, probeerde Pablo Torres het nog eens, maar ook de renner van Burgos-BH kwam niet ver.

In de onvermijdelijke massasprint nam EF Education First-Drapac van Modolo het initiatief, met ook Lotto Soudal van de partij. Op de brede wegen was er genoeg ruimte voor een ieder en dus kwam het aan op de sterkste benen. Die leken van Modolo te komen. De sprinter kwam vroeg en werd niet meer achterhaald, maar dat bleek wel het geval. Waar iedereen rekende op een zege voor de juichende Modolo, bleek Boudat eerder over de lijn. Moreno Hofland werd namens Lotto Soudal achtste.

Uitslag etappe 1:
1. Thomas Boudat
2. Sacha Modolo
3. Clement Venturini
4. Andrea Pasqualon
5. Tosh Van Der Sander
6. Carlos Barbero
7. Jonas Koch
8. Moreno Hofland
9. Enrico Battaglin
10. Jan Tratnik

Klassement na etappe 1:
1. Thomas Boudat
2. Sacha Modolo
3. Clement Venturini
4. Andrea Pasqualon
5. Tosh Van Der Sander
6. Carlos Barbero
7. Jonas Koch
8. Moreno Hofland
9. Enrico Battaglin
10. Jan Tratnik

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven