Like ons!
Landa verwelkomt rivaal Froome in Ruta del Sol; Naesen noemt opstellen 'niet normaal'

Algemeen nieuws

Landa verwelkomt rivaal Froome in Ruta del Sol; Naesen noemt opstellen 'niet normaal'

Mikel Landa en Oliver Naesen houden er verschillende meningen op na in de zaak Chris Froome. De Brit stond woensdag aan de start van de Ruta del Sol en dat stuit Naesen tegen de borst. Landa verwelkomt zijn oud-ploeggenoot.

'Ik weet niet of hij een positieve test afgelegd heeft of dat het gewoon abnormale waarden waren. Zelf zou ik sowieso niet mogen starten in dit geval', herhaalt hij bij Sporza woorden, die ook door andere renners al vaak zijn benoemd. 'Het is niet echt de normale gang van zaken. Als je met de auto drie keer sneller rijdt dan toegelaten en je wordt geflitst, dan nemen ze ook je rijbewijs af. Dan moet je vijf maanden later niet rondrijden met het idee dat de camera misschien slecht was. Dat is een beetje hetzelfde. Het is geen epo, maar het is wel een foute test. Voor de man in de straat lijkt het op een positieve test. 

Ook Tim Wellens zet vraagtekens bij de start van Froome in Andalusië. 'Wij kennen de ware toedracht niet en lezen ook alleen maar wat er in de krant staan. Ik zou me hier toch niet zo prettig voelen als ik in Chris Froome zijn schoenen stond. Ik weet ook niet of ik wel zou starten in zijn plaats. Ik denk dat het kamp dat vindt dat hij beter niet zou starten groter is dan het kamp dat vindt dat hij het recht heeft om hier te koersen.'

Landa
Voor Landa ligt het anders, zo vertelt hij aan AS. 'Froome heeft de regels gevolgd, dus hij is hier welkom. Ik heb geen speciale gevoelens bij het rijden tegen Froome. Het is alleen een andere uitdaging in mijn carrière en dat wil ik zo goed mogelijk doen.' (Foto: Movistar Team)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven