Like ons!
[Update] Boonen maakt definitief overstap naar Lotto Soudal in adviserende rol

Algemeen nieuws

[Update] Boonen maakt definitief overstap naar Lotto Soudal in adviserende rol

Lotto-Soudal maakt serieus werk van de komst van Tom Boonen naar de ploeg. CEO Paul De Geyter laat in de Gazet van Antwerpen weten dat hij de oud-renner graag toevoegt aan het team.

De Belgische ploeg ziet een rol voor Boonen weggelegd op het publicitaire en sportieve vlak. 'Ik hoop dat hij er op wil ingaan', stelt De Geyter. Voor Boonen zou het een opmerkelijke stap zijn, aangezien hij veel meer binding lijkt te hebben met Quick-Step Floors. De ploeg van Patrick Lefevere heeft bovendien ook al laten weten dat het Boonen graag bij de ploeg ziet.

De Geyter hoopt echter dat zijn persoonlijke band met Boonen hem over de streept trekt. De nieuwe CEO van Lotto-Soudal was jarenlang de zaakwaarnemer van Boonen. 'Tom blijft een persoonlijkheid. Hij kan op alle domeinen van waarde zijn. Ook sportief, ja. Liefst had ik hem zelfs als wegkapitein terug naar de ploeg gehaald. Dat is helaas uitgesloten. Maar dat ik hem er dolgraag bij wil in de werking? Absoluut', vertelt hij.

Update - 10.00 uur (20 februari 2018)
Tom Boonen en Lotto-Soudal zouden zomaar eens met elkaar in zee kunnen gaan, zo blijkt uit een interview met Boonen en Patrick Lefevere in Het Laatste Nieuws. De oud-renner en de ploegbaas van Quick-Step Floors kwamen er ogenschijnlijk namelijk niet uit. Vooral het gebrek aan tijd zou daarvoor de reden zijn. Boonen zegt: 'Ik belde niet naar Patrick, Patrick belde niet naar mij. We voelden beiden dat dit misschien niet was wat we nodig hebben.'

Lefevere snapt dat Boonen niet veel dagen in het jaar bezig kan en wil zijn met fietsen, vooral omdat hij ook zijn leven in de autowereld heeft. Bij Lotto-Soudal lijkt men wel oren te hebben naar een rol voor Boonen, ook al is die summier. 'Ik spreek Paul De Geyter elke week, ik zie hem elke maand. We hebben het er natuurlijk al over gehad. Maar concreet is er nog niks. Meer dan twee, drie dagen op een jaar zal het niet zijn', aldus Boonen.

Update II - 16:45 (22 februari 2018)
Tom Boonen krijgt een adviserende rol binnen Lotto Soudal. Tevens wordt de oud-renner de ambassadeur van Captains of Cycling. Daarmee hoopt het Belgische wielerteam extra fondsen aan te boren die het budget van het Belgische wielerteam moeten verhogen. Het adviseurschap is vooral op technisch vlak, maar met de bakken ervaring die hij heeft zal Boonen zeker ook een vrije rol als wielervader vervullen.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven