Like ons!

Algemeen nieuws

Cort Nielsen wint met overtuigende sprint de vierde etappe van de Ronde van Oman

Magnus Cort Nielsen heeft de vierde etappe van de Ronde van Oman gewonnen. De Deen van Astana was in de sprint met een uitgedund groepje veruit de snelste. Giovanni Visconti werd tweede, Alberto Bettiol derde. Greg Van Avermaet blijft de leider.

Het had meer dan andere dagen wat voeten in aarde, maar uiteindelijk slaagde een groep met Jacques Janse Van Renseburg (Dimension Data), Loïc Chetout (Cofidis), Rémi Cavagna (Quick-Step Floors), Casper Pedersen (Aqua Blue Sport), Pieter Weening (Roompot-Nederlandse Loterij) en Jon Irisarri (Caja Rural-Seguros RGA) erin om weg te rijden bij het peloton. Met BMC in de achtervolging werd het gat nooit veel groter dan twee á drie minuten.

Net als de vorige dagen was Chetout bij de les op de klimmetjes van de dag. Hij pakte de punten op Al Jissah en werd tweede op de Wadi Al Kabir. Met nog vijftig kilometer op de teller was de accu bij Chetout vervolgens wel leeg. De renner van Cofidis werd snel opgeslokt door het peloton, dat nog maar een minuut achter de kopgroep van nog vijf renners reed. Met veel beulwerk van Weening groeide dat gaatje wel weer iets tot net iets boven de minuut, met nog 35 kilometer te fietsen.

Met drie keer de beklimming van de Jabal Street in de finale van de wedstrijd hield het peloton het tempo hoog. Omdat de kopgroep niet ver meer was, besloten Sindre Skjostad Lunke (Fortuneo-Samsic) en Danilo Celano (Caja Rural-Seguros RGA) er vandoor te gaan. Een vlucht was echter gedoemd te mislukken. Toen Janse Van Rensburg het vanuit de kopgroep nog één keer probeerde, had hij echter snel een voorsprong, helemaal toen hij gezelschap kreeg vanuit het peloton van Peter Stetina. Hun voorsprong bedroeg op twintig kilometer van de meet veertig seconden. Later ging Stetina er alleen vandoor.

Toen het in het peloton echt los ging, was het voor Stetina echt over. Vincenzo Nibali besloot het namelijk te proberen en kreeg logischerwijs meteen de Astana-ploeg achter zich aan op de klim. Andere renners besloten ook een poging te wagen. Door alle demarrages ontstond er een kopgroep van 25 renners, waar alle grote namen van de partij waren en BMC het tempo aanvoerde. Op drie kilometer van de finish nam Astana dit initiatief over. Een sprint met een uitgedunde groep was het gevolg, met meerdere teams die voor hun positie vochten. Die sprint was een prooi voor Cort Nielsen, die met een fietslengte voorsprong won. (foto: Twitter)

Uitslag etappe 4:
1. Magnus Cort Nielsen
2. Giovanni Visconti
3. Alberto Bettiol
4. Greg Van Avermaet
5. Rui Costa
6. Nathan Haas
7. Mark Christian
8. Merhawi Kudus
9. Odd Christian Eiking
10. Jesus Herrada

Klassement na etappe 4:
1. Greg Van Avermaet
2. Alexey Lutsenko +0.09
3. Nathan Haas +0.13
4. Gorka Izagirre +0.16
5. Miguel Angel Lopez +0.24
6. Dries Devenyns +0.25
7. Odd Christian Eiking '' 
8. Jesus Herrada ''
9. Daniel Navarro '' 
10. Merhawi Kudus +0.33

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven