Like ons!

Algemeen nieuws

Eenkhoorn spreekt voor het eerst na schorsing: 'Het was gewoon een domme fout'

Pascal Eenkhoorn zit voor het eerst sinds zijn schorsing weer op de fiets in de Ruta del Sol. In het Algemeen Dagblad laat de Nederlander zich voor het eerst uit over de hele affaire. 

In december werden, tijdens een trainingskramp in Spanje, slaapmiddelen bij hem aangetroffen. Een schorsing van twee maanden volgde. Bang om zijn contract in te moeten leveren, nog voor hij ook maar één meter voor LottoNL-Jumbo had gereden, was hij zeker. 'Ja, natuurlijk. Het heeft even geduurd voordat ik wist wat er precies zou gebeuren. Toen speelde die mogelijkheid ook. Ik ben heel blij dat ik nu terug ben en een tweede kans krijg. Het was gewoon een domme fout en ik weet nog steeds niet waarom ik het heb gedaan', zegt Eenkhoorn.

Ploegleider Addy Engels vult Eenkhoorn aan. 'Dat is wel een straf, maar zwaarder was de dag zelf. Dat we daar zaten met de hele ploeg en dat iedereen zijn mening gaf. En die loog er niet om. Dat komt echt binnen bij die jongens. Dan kun je iemand een jaar schorsen, maar ik denk dat de impact van die middag groter was dan de schorsing an sich.' 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven