Like ons!
Wellens dankt zege aan perfecte voorbereiding: 'Ik wist waar de zware gedeeltes waren'

Algemeen nieuws

Wellens dankt zege aan perfecte voorbereiding: 'Ik wist waar de zware gedeeltes waren'

Tim Wellens greep zaterdag de macht in de vierde etappe van de Ruta del Sol en dat is precies wat hij vooraf in gedachten had. De renner van Lotto-Soudal laat weten dat hij de steile slotklim over kasseien verkend heeft.

'Ik wist dat de finale mij zou liggen, dus heb ik wat research gedaan. Ik wist waar de zware gedeeltes waren van de klim en waar het cruciaal was om voorin te zitten. Toen Mikel Landa overnam, was ik de enige die kon volgen. Op driehonderd meter van de finish liet ik hem achter. Het was mijn intentie om daar aan te vallen, omdat het een beetje naar beneden ging. We reden op de kasseien, maar aan de linker- en rechterkant was de weg een stuk gaver. Ik wilde dus voorin zitten.'

Het plan werkte perfect en dus staat Wellens zondag aan de start van de afsluitende tijdrit met de leiderstrui. Hij verdedigt zeven seconden op Landa en elf seconden op Wout Poels. 'De afstand van de tijdrit zou mij moeten liggen en we rijden gedeeltes op onverharde wegen', vertelt Wellens, die tegenover Cyclingnews nog toevoegt: 'Natuurlijk heb ik een kans om het klassement te winnen. Ik ben heel gemotiveerd en dat we zes van de veertien kilometer op gravel rijden, betekent dat ik een kans heb.'

Mikel Landa
De belangrijkste uitdager van Wellens wordt logischerwijs Landa, die wel probeerde om Wellens er in de vierde rit af te rijden. 'Ik wilde niet wachten tot het einde, maar had het probleem dat ik een sterke kasseien-renner bij me had. Hij viel aan en ik kon niet harder met een gebrek aan ervaring op dit gebied en een gebrek aan kracht. Ik ben tevreden en ik zal in de tijdrit tot de laatste meter vechten', aldus de Spanjaard.

Jakob Fuglsang
Nummer drie in de etappe werd Jakob Fuglsang en dus moet ook de Deen met veertien seconden achterstand op Wellens nog niet worden uitgevlakt. Hij vertelt: 'Het kwam aan op de laatste drie kilometer en iedereen op wie we hadden gerekend, was er. Het was een zware finale, nu komt het allemaal aan op zondag.' (foto: Twitter)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven