Like ons!
Vijfde plaats verrast De Tier in de Algarve: 'Heb tweeëneenhalve week niet kunnen fietsen'

Algemeen nieuws

Vijfde plaats verrast De Tier in de Algarve: 'Heb tweeëneenhalve week niet kunnen fietsen'

Floris de Tier heeft zich zaterdag knap in het geweld in de finale van de Ruta del Sol gemengd. Waar Tim Wellens en Mikel Landa om de zege streden en Jakob Fuglsang en Wout Poels hun klassementsambities verdedigden, daar kwam De Tier vrolijk als vijfde over de streep.

De Belg van LottoNL-Jumbo klom met de besten mee en dat had hij totaal niet verwacht. 'Mijn voorbereiding was niet goed vanwege een knieblessure. Ik heb tweeëneenhalve week niet kunnen fietsen, waardoor mijn conditie verre van ideaal was. Normaal moet zo een aankomst mij liggen. Dit is een enorme opsteker. In de tijdrit ga ik als de benen goed zijn voluit om mijn klassering in het algemeen klassement te verdedigen', vertelt De Tier op de site van zijn ploeg.

Maar LottoNL-Jumbo heeft nog een paard om op te wedden in Portugal. Na een prima klim klom Steven Kruijswijk naar de zevende plaats in het klassement. Ploegleider Addy Engels wil die positie verdedigen in de afsluitende tijdrit op zondag. 'Stevie is in vorm en het is een parcours wat hem zou moeten liggen. Ook Stef (Clement, red.) moet dit aankunnen. Het is gewoon veertien kilometer hard knallen, alles geven en dan zien we wel waar het schip strandt. Maar op vandaag kan ik met een goed gevoel terugkijken.'

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven