Like ons!
Kristoff pakt de eerste van het seizoen met zege in laatste rit Ronde van Oman

Algemeen nieuws

Kristoff pakt de eerste van het seizoen met zege in laatste rit Ronde van Oman

Alexander Kristoff heeft de zesde en laatste etappe van de Ronde van Oman gewonnen. De sprinter van UAE Emirates was sneller dan Bryan Coquard en Giacomo Nizzolo. Alexey Lutsenko zag zijn leidende positie in het klassement niet meer in gevaar komen. 

In de laatste, vlakke rit in Oman gingen Rémi Cavagna (Quick-Step Floors), Maxime Farazijn (Sport Vlaanderen-Baloise), Xandro Meurisse (Wanty-Groupe Gobert), Pim Ligthart (Roompot-Nederlandse Loterij) en Fabricio Ferrari (Caja Rural-Seguros RGA) er vandoor in de vlucht van de dag. Na 35 kilometer fietsen liet het peloton het gat groeien tot 4.30 minuten. In dat peloton bepaalden Team Dimension Data (Cavendish) en Vital Concep (Coquard) het tempo.

Met twee ploegen op kop van het pak daalde ook meteen de voorsprong van de vijf vooraan terug naar de drie minuten. Met Trek-Segafredo als nieuwe ploeg op kop werd dit gat met nog 35 kilometer te rijden zelfs twee minuten. Het verhoogde tempo noopte Farazijn tot het laten lopen van de kopgroep en zich terug te laten zakken naar het peloton, waar BMC en Katusha op één van de weinige klimmetjes probeerde de sprinters te lozen. De kopgroep zag de voorsprong nu snel slinken en dus gingen Cavagna en Ligthart er met z'n tweeën vandoor. De voorsprong met nog 25 kilometer te fietsen was echter al geslonken tot vijftig seconden.

Op het plaatselijke parcours van 7,5 kilometer, die in totaal drie keer afgelegd moest worden, groeide de voorsprong van het tweetal op kop naar boven de minuut, de achtervolgers gaven al een halve minuut toe en gaven de strijd uiteindelijk op. Op kop gaf Cavagna er in de slotfase nog een klap op. Hij verdedigde op 7,5 kilometer van de finish een voorsprong van toch nog 45 seconden.

Alle inspanningen ten spijt, het peloton was bij de les en hengelde ook de laatste vluchter van de dag binnen. Van een georganiseerde massaspurt kwam het echt niet. Door verschillende aanvallen brak het peloton uiteen, met Kristoff als uiteindelijke winnaar van de mini-sprint met enkele sprinters die er nog bij zaten. Floris Gerts van Roompot werd tiende.

Uitslag etappe 6:
1. Alexander Kristoff
2. Bryan Coquard
3. Giacomo Nizzolo
4. Magnus Cort Nielsen
5. Nathan Haas
6. Davide Martinelli
7. Amaury Capiot
8. Greg Van Avermaet
9. Benjamin Declerq
10. Floris Gerts

Eindklassement na etappe 6:
1. Alexey Lutsenko 19:38:21
2. Miguel Angel Lopez +0.11
3. Gorka Izagirre +0.28
4. Jesus Herrada +0.30
5. Nathan Haas +0.32
6. Dries Devenyns +1.05
7. Daniel Navarro +1.14
8. Odd Christian Eiking +1.24
9. Merhawi Kudus Ghebremedhin +1.29
10. Rui Costa +1.37

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven