Like ons!
Hivert wint ook  tweede etappe Ronde van Haut-Var en algemeen klassement

Algemeen nieuws

Hivert wint ook tweede etappe Ronde van Haut-Var en algemeen klassement

Jonathan Hivert heeft de tweede etappe van de Ronde van Haut-Var gewonnen. In de etappe van Vidauban naar Flayosc was de Hivert de sterkste voor Alexis Vuiliermoz en Rudy Molard. 

In de tweede en laatste rit van de ronde probeerden heel veel renners om in de vlucht van de dag te zitten, maar het lukte uiteindelijk slechts vier man: Benedict Jarrier (Fortuneo-Samsic). Jeremy Lecroq (Vital Concept), Evaldas Siskevicius (Delko Marseille-Provence KTM) en Fernando Barcelo (Euskadi Baskenland-Murias) reden uiteindelijk een gat van zo'n zes minuten bij elkaar. Daarachter leidde Direct Energie het peloton.

Met drie keer de beklimming van de Bastide de Tourtour (tweede categorie) zakte die voorsprong op honderd kilometer van het einde naar vier á vijf minuten. Toen Astana zich vervolgens met de achtervolging ging bemoeien, zakte de voorsprong sneller. Terwijl Barcelo zich op de klimmetjes de bergtrui toe-eigende, had Lecroq moeite om het tempo te volgen. Hij liet uiteindelijk zakken naar het peloton. Toen de voorsprong op het pak onder de twee minuten zakte, ging Siskevicius er alleen vandoor. Zijn aanval had effect, want Barcelo en Jarrier lieten het lopen.

Op dertig kilometer van de meet koesterde Siskevicius nog een half minuutje op het peloton, dat op een halve minuut kwam van de leider. Tijd dus voor anderen om een aanval in te zetten. Het leidde tot weinig, want het peloton (onder leiding van AG2R) was inmiddels hard aan het fietsen. Op 25 kilometer voor de finish was de hele groep weer bij elkaar.

Tijd voor de grote mannen om uit hun hok te komen. Zes renners vielen aan, met onder andere Thibaut Pinot, Rudy Molard, Alexis Vuillermoz en klassementsleider Jonathan Hivert. Een kopgroep met inhoud en dus ook een groep die ruim een driekwartminuut bij elkaar fietste op twintig kilometer van de meet. Op de streep bleek Hivert de sterkste voor Vuillermoz en Molard.

Uitslag etappe 2:
1. Jonathan Hivert 
2. Alexis Vuillermoz +0.00
3. Rudy Molard"
4. Mauro Finetto +0.02
5. Valentin Madouas "
6. Thibaut Pinot"
7. Quentin Pacher +0.38
8. Nicola Bagioli "
9. Cyril Barthe"
10. Maxime Vantomme"

Eindklassement na etappe 2:
1. Jonathan Hivert 9.28.51
2. Alexis Vuillermox +0.01
3. Rudy Molard "
4. Valentin Madouas +0.03
5. Thibaut Pinot"
6. Mauro Finetto +0.13
7. Nicola Bagioli +0.39
8. Quentin Pacher "
9. Dorian Godon "
10. Andriy Grivko "

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven