Like ons!
Kwiatkowski wint laatste etappe Volta ao Algarve en pakt eindzege af van Thomas

Algemeen nieuws

Kwiatkowski wint laatste etappe Volta ao Algarve en pakt eindzege af van Thomas

Michal Kwiatkowski heeft de laatste etappe in de Volta ao Algarve gewonnen. In de rit van Faro naar Malhao over 173,5 kilometer kwam de Pool als eerste over de streep voor Ruben Guerreiro en Serge Pauwels.

In de laatste rit wilde eigenlijk de helft van het peloton graag meezitten om toch nog een resultaat te halen. Het zorgde ervoor dat er een grote groep van dertig renners wegreed, met onder meer Michal Kwiatkowski, de nummer twee van het klassement. Maar ook grote namen als Tony Martin, Philippe Gilbert, Stefan Küng en Arnaud Démare gingen ervoor. 

Maar zoals zo vaak met grote kopgroepen, volgde er al snel een scheiding. Jelle Wallays (Lotto Soudal), Dimitri Claeys (Cofidis) en Timothy Dupont (Wanty) sprongen weg uit de groep, maar kregen weer een groot gedeelte van de oorspronkelijke kopgroep met zich mee. Ook daar werd weer uit versneld en wel door Lukas Postlberger (Bora-Hansgrohe). In de groep daarachter reden nog steeds Kwiatkowski en Gilbert mee. Onder meer Démare geloofde het in die fase wel en liet de achtervolgende groep lopen.

Postlberger had in de tussentijd een goed tempo gevonden, op dertig seconden vormden Kwiatkowski (Team Sky), Ruben Guerreiro (Trek-Segafredo), Serge Pauwels (Team Dimension Data) en Simon Geschke (Team Sunweb) de achtervolging. De rest van de grote kopgroep uit het begin moest een flink gat laten en het peloton reed op veertig kilometer van het einde nog ruim vier minuten achter de koploper.

Op zestien kilometer van de streep maakten Zdenek Stybar en Postlberger zich los. Op een kleine vijftien seconden gevolgd door een groep achtervolgers. De achtervolging werd gedaan door de mannen van Sky, die met Kwiatkowski een goede troef in handen hadden voor de eindzege. Hij staat immers maar op negentien seconden van leider en ploeggenoot Geraint Thomas die een slechte dag lijkt te hebben. Op de laatste beklimming, die niet als col staat aangegeven op het programma, lost de Tsjech Postelberger. Uit de achtervolgende groep rijdt Kwiatkowski weg en neemt de leidende positie over van Stybar. De Pool pakte de nodige seconden en komt solo over de streep. Achter hem wordt Guerreiro tweede en Serge Pauwels derde.

Uitslag etappe 5:
1. Michal Kwiatkowski 4.18.04
2. Ruben Guerreiro +0.04
3. Serge Pauwels +0.08
4. Stefan Kung +0.13
5. Cesar Benedetti +0.15
6. Dion Smith +0.17
7. Simon Geschke"
8. Julen Amazqueta +0.23
9. Ben Swift +0.29
10. Frederik Backaert +0.35

Eindklassement na etappe 5:
1. Michal Kwiatkowski 18:45:11
2. Geraint Thomas +1.31
3. Tejay van Garderen +2.16
4. Bauke Mollema +2.22
5. Bob Jungels +2.33
6. Jaime Roson +2.49
7. Maximilian Schachmann +2.50
8. Serge Pauwels "
9. Felix Grossschartner +2.51
10. Nelson Oliveria +2.54

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven